Tržište novca: Potražnja za novcem pala 24 posto

Bez autora
Mar 22 2010

Na Tržištu novca potražnja je danas bila nešto niža u odnosu na prošli tjedan, dok ponuda ponovno nije u cijelosti iskorištena i to zbog iskorištenosti limita potencijalnih kreditora prema tražiocima pozajmica. Potražnja za novcem danas je smanjena 24 posto u odnosu na petak, na 203,95 milijuna kuna. Istodobno je ponuda smanjena za 9 posto, na 153,95 milijuna kuna. Većinu prometa činile su prekonoćne pozajmice, kojih je plasirano 39,4 milijuna kuna, pri čemu je kamatna stopa smanjena s u petak zabilježenih 0,66 na 0,55 posto. Uz rok povrata za više od tri mjeseca plasirano je 9,55 milijuna kuna, i to po cijeni od 3,74 posto. Na rok od tjedan dana, pak, odobreno je 5 milijuna kuna pozajmica, po kamati od 1,0 posto, kao i u petak. Unatoč neiskorištenoj ponudi, nepodmireno je ostalo 150 milijuna kuna potražnje, što je 50 milijuna manje nego u petak. Ukupni promet na Tržištu novca dosegnuo je danas 53,95 milijuna kuna, a prosječna kamatna stopa porasla je s u petak zabilježenih 0,71 na 1,16 posto.

Tržište novca: Potražnja za novcem pala 24 postoNa Tržištu novca potražnja je danas bila nešto niža u odnosu na prošli tjedan, dok ponuda ponovno nije u cijelosti iskorištena i to zbog iskorištenosti limita potencijalnih kreditora prema tražiocima pozajmica.

Potražnja za novcem danas je smanjena 24 posto u odnosu na petak, na 203,95 milijuna kuna. Istodobno je ponuda smanjena za 9 posto, na 153,95 milijuna kuna. Većinu prometa činile su prekonoćne pozajmice, kojih je plasirano 39,4 milijuna kuna, pri čemu je kamatna stopa smanjena s u petak zabilježenih 0,66 na 0,55 posto.

Uz rok povrata za više od tri mjeseca plasirano je 9,55 milijuna kuna, i to po cijeni od 3,74 posto. Na rok od tjedan dana, pak, odobreno je 5 milijuna kuna pozajmica, po kamati od 1,0 posto, kao i u petak.

Unatoč neiskorištenoj ponudi, nepodmireno je ostalo 150 milijuna kuna potražnje, što je 50 milijuna manje nego u petak. Ukupni promet na Tržištu novca dosegnuo je danas 53,95 milijuna kuna, a prosječna kamatna stopa porasla je s u petak zabilježenih 0,71 na 1,16 posto.

"Početak novog radnog tjedna u trgovanju je obilježila nešto niža potražnja za kratkoročnim pozajmicama u odnosu na protekli tjedan. Uz prekonoćne tražile su se i ročne pozajmice. Iako je u ponudi ostalo neplasiranih kuna, potražnja nije u cijelosti podmirena, zbog iskorištenosti limita potencijalnih kreditora prema tražiocima pozajmica", navodi se u priopćenju s Tržišta novca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik